Nieuwsbericht 18-10-2021

Beste lezer(s),

In de afgelopen weken is de verhoging van de energieprijzen het gesprek van de dag. Veel mensen maken zich zorgen. We horen verhalen van mensen die de verwarming lager zetten, een trui (extra) aantrekken en hopen op een winter die niet al te koud zal zijn! Ook de werkgroep Duurzaam Kloosterveen maakt zich zorgen over deze onwenselijke ontwikkeling.

Er zijn ook minder negatieve geluiden, zoals de verlaging van de energiebelasting. Maar wat betekent dat nu precies? Leden van ons team hebben een duidelijk en heldere uiteenzetting voor je gemaakt. Je kunt dit vinden onder het hoofdstuk: ” Energiekosten”.

Verder is er vorige week een bijeenkomst geweest op het gemeentehuis met de projectleider transitievisie warmte, Inge Albregtse. Naast een vertegenwoordiging van de werkgroep was er ook iemand aanwezig van de meedenkgroep. Doel van de bijeenkomst was om, na presentaties van een tweetal adviesbureaus, een keuze te maken voor een van de twee. Het adviesbureau, Witteveen en Bos,  gaat  nog dit jaar een quick scan  uitvoeren van onze wijk. Zij komt met een advies welke huizen op welke manier verduurzaamt zouden kunnen worden. Gekeken wordt naar grootte, bouwjaar, type enz. Dit gebeurt dus op afstand, er komt geen adviseur bij je aan de deur.

De werkgroep zal nauw bij dit proces betrokken worden en zal gevraagd en ongevraagd advies geven. Wij houden je natuurlijk op de hoogte via onze site. Het rapport zal eind dit jaar klaar zijn. 

De werkgroep is uitgenodigd voor een bijeenkomst van JA21, waar ook de gehele tweede kamer fractie aanwezig zal zijn. Wij geven gehoor aan deze uitnodiging en zullen een presentatie geven aan de aanwezigen. We willen wel benadrukken dat wij, als werkgroep, geen politieke partij aanhangen, maar wel de politiek nodig hebben om ons verhaal te kunnen vertellen. De gevolgen voor de inwoners van Nederland ten aanzien van de energie transitie zijn veel groter dan politiek Den Haag beseft…… 

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, aarzel niet…wij horen het graag!

Groet,

Anita de Rijke

06-28803024

2 gedachten over “Nieuwsbericht 18-10-2021

 • oktober 18, 2021 om 7:36 pm
  Permalink

  Goed bezig team Duurzaam Kloosterveen!
  Mooi dat jullie ons zo op de hoogte houden van de ontwikkelingen in jullie wijk.
  Groet uit Baggelhuizen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *