Nieuwsbericht 12-5-2021

Beste Lezer(s),

De meivakantie is voorbij, maar dat betekent niet dat Duurzaam Kloosterveen heeft stilgezeten de afgelopen twee weken.In die periode is er weer veel gebeurd. Daarom even weer deze update.Zoals misschien bekend is heeft het college van B&W een periode van bezinning aangekondigd dat afgelopen dinsdag is afgelopen.Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden met mevr. Inge Albregtse en/of mevr. Dekker. Ook het gesprek met de firma Tauw, wat door de gemeente georganiseerd zou worden, heeft (nog) niet plaatsgevonden. Als team zijn we druk in mailgesprek met de gemeente om dit toch op korte termijn te laten plaatsvinden.


De brief die wij naar de tweede kamer hebben gestuurd is niet onopgemerkt gebleven voor de landelijke media. Hiervan is het artikel in de Telegraaf een voorbeeld. Dit artikel kun je vinden op onze site onder “persberichten en nieuws” .

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een stuk van ons teamlid, Hans Bout. Hij zal duidelijk uitleggen wat de voor/-nadelen zijn van een warmtepomp, zonnepanelen, infrarood panelen enz.Dit stuk zullen wij vandaag of in de komende dagen op onze website plaatsen.

In de week van 21 april jl. zijn er twee online energiecafe meetings geweest voor inwoners van Kloosterveen. Een verslag van deze sessies die door de gemeente zou worden toegestuurd aan alle deelnemers, laat op zich wachten. Op 4 mei jl. is er een mail geweest van de gemeente met de mededeling dat het verslag op zich laat wachten vanwege privé omstandigheden. Wij hebben vandaag een mail gestuurd met de vraag wanneer we het verslag kunnen verwachten.Verder zijn we aanwezig geweest bij de RES meeting (online). Een visie daarop zal ook zeer binnenkort geplaatst worden.


We hebben toch het gevoel dat we nog niet iedereen in Kloosterveen hebben kunnen bereiken. Daarom zullen wij binnenkort een flyer uitbrengen in samenwerking met De Kloosterhaven.Voor de verspreiding ervan zijn we op zoek naar vrijwilligers. Je kunt je bij mij aanmelden!

Groet,

Anita de Rijke

06-28803024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *